Ξενάγηση στη Νέα Μονή, πεζοπορία στα καλογερικά μονοπάτια

0

Μια μικρή παράδοση επιτυχημένων δράσεων “χτίζει” η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου στο πλαίσιο των “Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών”

Θέα στη Νέα Μονή από το λιθόστρωτο δρόμο

Μετά την ποδηλατάδα στην Κρίνα, την πεζοπορία στο μοναδικό οδικό μνημείο Φα – Λιθί και την βόλτα στο Λοβωκομείο, την τιμητική της είχε φέτος η Νέα Μονή, η οποία υποδέχτηκε τους 30 περίπου συμμετέχοντες στην φετινή δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου στο πλαίσιο των “Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών”, που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού σε 40 νομούς της χώρας.

Οι συμμετέχοντες, μετά από μία ευχάριστη πεζοπορία στο ιστορικό λιθόστρωτο μονοπάτι που ενώνει τους Άγιους Πατέρες με την Νέα Μονή, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Νέα Μονή και να μάθουν από τους συντηρητές για τις εργασίες που γίνονται στα μαρμαροθετημένα δάπεδα του Καθολικού της Νέας Μονής. Στη συνέχεια προχώρησαν στο “χτυπημένο” από τη φωτιά του 2012 μονοπάτι που περνάει από τον Άγιο Αντώνιο και καταλήγει στον Άγιο Μάρκο. Παρά τη ζέστη και τους κορμούς καμμένων πεύκων που έχουν πέσει και έχουν κλείσει σε κάποια σημεία τη διαδρομή, οι πεζοπόροι έφθασαν κουρασμένοι μεν, αλλά χαμογελαστοί στον τερματισμό, όπου ανανέωσαν το ραντεβού για την “Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή” της επόμενης χρονιάς.

Η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία στον τερματισμό
  • 6
    Shares

Άφησε σχόλιο