Όλα είναι κανονικά

2

του Χρυσοβαλάντη Σεμεριάδη

Η κανονικότητα που εμφανίζουν έχει συνενόχους. Πρώτα από όλα οι ένοχοι είμαστε εμείς με τη σιωπή μας, αλλά υπάρχουν και ένοχοι που παίζουν το ρόλο της συγκάλυψης. Δημοσιογράφοι και σατιρικοί, δήθεν επαναστάτες που τα χώνουν και καλά, αλλά εσύ πεινάς. Ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες που δεν τόλμησαν ποτέ να σηκώσουν ανάστημα και να γίνουν πολιτικά όντα. Όχι γιατί δεν είναι, αλλά γιατί είτε απειλούνται με αφανισμό, είτε πληρώνονται αδρά για να κάνουν τουμπεκί. Εσύ πεινάς όμως! Τραγουδιστές που παίρνουν μέρος σε μαλακοβραβεια τύπου MAD σου δίνουν την εντύπωση ότι όλα είναι καλά, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δεν μιλώ για όλους, μιλώ για τα χατζηγιανακορουβακια και όλα τα άλλα τα popακια τα λαικοπατριωτικοχριστιανογυφτάκια που σου φέρνουν εμετό και αηδία.

Όλα είναι καλά. Έτσι προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Είναι έτσι όμως φίλε μου; Ανήλικα κορίτσια, αλλά και αγόρια, που πορνεύονται για μια βραδινή έξοδο ή για λίγα drugs, χαμένα μπροστά στο τίποτα, να τα εκμεταλλεύονται οι έχοντες στον αέναο κύκλο του εξουσιαζόμενου και του εξουσιαστή. Μαυραγορίτες αγοράζουν το χρυσό και το ασημί σου για λίγα ευρώ στα σκοτεινά και άμα σ αρέσει. Το νιώθεις και μόνο σαν πλησιάσεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Νιώθεις κάπως! Έτσι δεν είναι; Η κανονικότητα τους μπάζει από παντού. Τηλέφωνα καθημερινά! Ποιος να είναι πάλι? Η vodafone, μήπως η cosmote, μήπως είναι από την τράπεζα ή από κάποια εισπρακτική; Δεν θυμάμαι! Χρωστώ κάπου μάλλον δεν θα πλήρωσα! Άγχος! Άγχος! Άγχος…

Η κανονικότητα σου κρύβει τα γεγονότα. Ύφεση 4,6% και ανεργία 28% το πιστεύεις; Ξέρεις ότι είναι πολύ παραπάνω. Ξέρεις γιατί δουλεία δεν υπάρχει ούτε για δείγμα και ότι βρίσκεται είναι εργασία χωρίς μέλλον. Να βγει κάνα ευρώ, να βγει η μέρα, η εβδομάδα και βλέπουμε!

Πλειστηριασμοί σπιτιών από την ΕΥΔΑΠ. Ναι καλά άκουσες, εκτός αν ούτε αυτό το άκουσες!

Στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπων σε καθεστώς φασιστικό. Άνθρωποι χωρίς δικαιώματα, με ξυλοδαρμούς και με κλεισμένες τις κάμερες και τις φωτογραφικές. Με βουλωμένα τα στόματα από τα ιδιωτικοκρατικά συμφέροντα του κάνω τουμπεκί και πληρώνομαι! Το αντίθετο βλέπουμε ντοκιμαντέρ να βολτάρουν υπουργοί μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Όλα τέλεια λέμε! Κανένα παράπονο!

Μια κοινωνία ευνουχισμένη αντιδρά σπασμωδικά χωρίς να είναι σίγουρη εάν θέλει να εξεγερθεί πραγματικά. θέλει; Άσε τη θεωρία ρε! Καμιά δεν είναι σωστή και κάνε πράξη τα λεγόμενα σου, αλλιώς βούλωσε το οριστικά. Σηκώνεις ανάστημα μπροστά στο κρύσταλλο της τηλεόρασης, σου στα καφέ της γειτονιάς στο μπακάλικο κάτω από το σπίτι σου αλλά τα υπομένεις όλα, γιατί όλα σου μοιάζουν κανονικά.

Υπάρχουν ένοχοι παντού! Δημοσιογράφοι που σπείρανε τον τρόμο για να τα δεχτείς όλα σιωπηλά και τρομαγμένα! Δημοσιογράφοι που στέκονται στο πλευρό της εξουσίας. Σιωπή! No signal! Όλα είναι κανονικά! Το πετρέλαιο στα ύψη. Δεν έβαλες φέτος έτσι; Στα φανερά πια άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για λίγο φαί, ίσως κάνα φθαρμένο παντελόνι, κάνα ζευγάρι παπούτσια! Τους βλέπεις έτσι; Ναι και λες οκ, καλά είμαι ρε συ. Μπορεί να μην έχω μέλλον, αλλά τουλάχιστον δεν έφτασα εκεί, ακόμα… έτσι νομίζεις!

Η πραγματικότητα είναι σκληρή, πιο σκληρή από ότι φαντάζεσαι. Η εξαθλίωση σου απέχει έναν μήνα. Εάν δεν έχεις λίπος στην τράπεζα να κάψεις μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα χάσεις όλα. Τη δουλεία σου, το σπίτι που μένεις γιατί δεν μπορείς άλλο να το πληρώνεις, την δήθεν κανονική σου ζωή.

Όλα μοιάζουν κανονικά και τίποτα δεν είναι. Ένας τραπεζίτης διορίστηκε πρωθυπουργός από την τρόικα! Την κυβέρνηση στηρίζει ένα κόμμα που ο λαός το έστειλε στα τάρταρα, αλλά κάθε μέρα ο πρόεδρος του είναι στα κανάλια σαν τίποτα να μην έχει αλλάξει γιατί όλα μοιάζουν κανονικά.

Η Ελλάδα έχει χούντα και εάν αμφιβάλεις ή πιστεύεις το αντίθετο κάνεις μεγάλο λάθος. Κάνεις λάθος γιατί οι εκλογές είναι καθαρά εκλογές δημοτικότητας μεταξύ των χοίρων και των σκουπιδιών. Προσπαθείς να διαλέξεις. Να διαλέξεις ότι σου λένε αυτοί.

Η Ελλάδα έχει χούντα και ο ορισμός της είναι εκ του Ισπανικού junta (συνάθροιση). Είναι μια ομάδα που αυθαιρετεί επί της πλειοψηφίας με την απειλή βίας. Όταν κλείνουν αυθαίρετα την κρατική ραδιοτηλεόραση και μετά σου λένε ότι αν πας για εκλογές σε περιμένουν οι φασίστες στην γωνία – τώρα με περισσότερους ροπαλοφόρους και σουγιάδες; Αυτό δεν είναι επιβολή σιωπής με την απειλή όπλων;

Όλα είναι κανονικά προς το παρόν, αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι δεν θα είναι για πολύ καιρό. Οι λαοί δεν είναι η πρώτη φορά που πιέζονται από τα ίδια συμφέροντα αιώνων τώρα. Πάντα δινανε απαντήσεις. Έτσι και τώρα κύματα αντίστασης από άκρη σε άκρη της γης. Ελλάδα, Τουρκιά, Σουηδία, Αμερική, Ισπανία, Βραζιλία, Ιταλία αλλά και Γαλλία, Ουγγαρία και δεν έχει σταματημο η λίστα των εξεγερμένων. Αργά, αλλά σταθερά ο αγώνας για δικαιοσύνη, ελευθερία και αληθινή δημοκρατία θα έρθει και στα μέρη μας!

Μέχρι τότε όλα θα είναι κανονικά ή μήπως όχι!

Γεννήθηκε τον προηγούμενο αιώνα στη Γερμανια. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και τέλειωσε ως ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων στο Τ.Ε.Λ Αλίμου. Βεβαία καλό είναι να μην ασχοληθεί με ηλεκτρολογικές εργασίες γιατί δεν έχει ιδέα. Τέλειωσε φωτογραφία στη σχολή Leica academy, αλλά δεν το χει και πολύ ούτε αυτό. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη.

Συζήτηση2 Σχόλια

  1. μιχάλης Gr Βραχόπουλος

    Πολιτισμός – Πολίτης – Πολιτεία !!!
    όταν γίνουμε!!! τότε θα φοβηθούν

Άφησε σχόλιο