Οπτικός γραμματισμός και Ψηφίδα

0

Tα Ανοιχτά Ημερολόγια μπήκαν από ένα ανοιχτό παράθυρο σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι, γεμάτο πολύχρωμες ψηφίδες, πινέλα και πάγκους με εργαλεία

Έργο σε εξέλιξη (λεπτομέρεια), Σία Αρβανίτου

Σε μία αίθουσα μια ομάδα ενηλίκων έπαιζε ένα παιχνίδι με μάτια κλειστά. Εκεί γνώρισαν τη Σία Αρβανίτη, τον Ευθύμιο Παπαϊωάννου και το Μιχάλη Καλλιμόπουλο και τους κάλεσαν στο στούντιο.

Σε αυτή την εκπομπή ακούστηκαν οι μουσικές επιλογές:

Πρωινό ξύπνημα, Ελένης Καραίνδρου
When I get low Ι get high, Ella Fitzgerald
Ch’ isi, Ariel Ramírez & Jaime Torres
Κοντούλα λεμονιά, Αρλέτα
Ο κύριος Νολλ, Μάνου Χατζιδάκι
Route 66, Jazz Lag

Καλή ακρόαση!

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τα Καρδάμυλα της Χίου. Σπούδασε ζωγραφική στο Κολέγιο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης κι έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης (φωνητική, θέατρο, πολιτιστική παραγωγή και διαχείριση κ.ά). Όσες ολοκληρώθηκαν είχαν αίσιο τέλος, ενώ κάποιες εξελίσσονται ακόμα. Σημαντικοί σταθμοί ήταν η εγκατάσταση της στη Χίο και η «Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη» (2006 – 2013). Της αρέσει η βροχή, η ποίηση, η θάλασσα, να διαβάζει και να γράφει παραμύθια. Τα τελευταία χρόνια μπήκε στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης που τώρα εξερευνά. Το 2016 ολοκλήρωσε το διετές πρόγραμμα της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Πιστεύει στο φως, στη συνεργασία και στην καλή διάθεση.

Άφησε σχόλιο