Τελικά πόσοι «Παπασταύροι» βρίσκονται στη ΝΔ;

2

γράφει ο Στέλιος Κραουνάκης

Μαριοννέτα

Μάλλον έχει κάνει γερό ξεδιάλεγμα ο Σαμαράς στο κόμμα του και έχει πάρει τους «καλύτερους». Και εύχεται να είχε και περισσότερους, τουλάχιστον δέκα Παπασταύρους. Από πού να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις.

Από τον πρώην υπουργό οικονομικών, αντικαταστάτη του Στουρνάρα, που καλεί τους Έλληνες να στηρίξουν τις τράπεζες και να μην βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό ενώ ο ίδιος τα φυγαδεύει στην Ελβετία με 56 εμβάσματα κάτω των 10.000 ευρώ για να μην τον πάρουν χαμπάρι.

Από τον ειδικό σύμβουλο, υποψήφιο υπουργό οικονομικών, επίδοξο αντικαταστάτη του Στουρνάρα, φερόμενο με καταθέσεις εκατομμυρίων στην Ελβετία, μία χώρα με παράδοση χρόνων στην φοροαποφυγή;

Από τον σκιώδη υπουργό Δημόσιας Τάξης- Δικαιοσύνης που έκλεισε την ΕΡΤ σε μία νύχτα, κατηγορώντας τους εργαζόμενους στο γελίο του διάγγελμα για σπατάλη και αναξιοκρατία, ενώ την ίδια ώρα ζητούσε από το Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) να πάνε συγκεκριμένα άτομα διευθυντές σε Δ.Ο.Υ και προϊστάμενοι σε τμήμα ελέγχου σε ΦΑΕ Αθηνών;

Από τον Χιώτη σκιώδη υπουργό Ναυτιλίας, πρώην Υφυπουργό ανάπτυξης που με πρωτοκολλημένη επιστολή από το πολιτικό του γραφείο ζητάει από το ΥΠΟΙΚ για συγκεκριμένο άτομο να πάει διευθυντής στη διεύθυνση Υποστήριξης Ηλεκτρονικά Συναλλασσόμενων;

Από βουλευτές Πιερίας, βουλευτές Άρτας, Β Θεσσαλονίκης, πρώην υφυπουργό Οικονομικών, πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής που ζητάνε αντίστοιχα ρουσφέτια.

Χαρακτηριστικά συγκεκριμένος βουλευτής Μεσσηνίας φέρεται να επισημαίνει στο έγγραφο που στέλνει στον ΓΓ του ΥΠΟΙΚ Θεοχάρη, Να μπει «στο φάκελο με τα ρουσφέτια»… Τέτοια εξοικείωση με την αναξιοκρατία, τα «δικά μας» παιδιά και το κομματικό σύστημα.

Και πόσοι θα βγουν ακόμα. Το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι.

Τέτοια φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής είναι που οδηγούν τη χώρα «στα βράχια», μία προσφιλή έκφραση του πρώην πρωθυπουργού που με κάθε ευκαιρία την πετάει αριστερά και δεξιά αλλά τώρα που η κουβέντα ήρθε στο κόμμα του δεν βγάζει τσιμουδιά.

Όταν κυβερνούν άνθρωποι με τέτοιο ήθος τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί δεν υπήρξε κάποια πρόοδος σε επίπεδο κεντρικής σκηνής όλα τα περασμένα χρόνια. Προφανώς είχαν άλλα θέματα ψηλότερα στην ατζέντα τους από τον πόνο του συνταξιούχου, του άνεργου και του χαμηλόμισθου.

Αν δεν κάνει στοιχειώδη αυτοκάθαρση τώρα τι αξιοπιστία μπορεί διαθέτει με τόσους «Παπασταύρους» που έχουν εμφανιστεί αλλά και με τόσους ακόμα που πιθανότατα κρύβει στο κομματικό ντουλάπι της; Προς το παρόν κάνει αντιπολίτευση με τσαμπουκάδες και υπονομεύσεις αλλά για το πρόσφατο αμαρτωλό παρελθόν της δεν λέει κουβέντα.

Έχει τελειώσει μεταπτυχιακό στο τμήμα περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Του αρέσει η φωτογραφία και το ποδήλατο.

Συζήτηση2 Σχόλια

  1. Τασος Βαλιδακης

    Συμφωνω με ολα τα παραπανω.Σημερα κατι γραφουνε τα Νεα.Για καποιον που προεκλογικα επιανε στασιδι στου Αυτια.Εχεις ακουσει τιποτα?

Άφησε σχόλιο