Παρασκήνιο 18: Η νέα θεατρική ομάδα της Χίου

0

Με πολύ αγάπη για το θέατρο και εμψυχωτή τον Σταύρο Σπυράκη 

Την περασμένη Παρασκευή συστήθηκε στο κοινό της Χίου ο νεοσυσταθείς “Σύλλογος Φίλων Θεάτρου και Τέχνης Χίου” με τον τίτλο “Παρασκήνιο 18” και με έδρα την πόλη της Χίου. Στον πυρήνα της νέας ομάδας βρίσκονται γνωστά πρόσωπα στο χώρο του χιακού θεάτρου, κάποια από τα οποία προέρχεται από τη θεατρική ομάδα του Νεχωρίου “Ρότα”, η οποία πλέον συνεχίζει με τον Μανώλη Στάθη στο τιμόνι.

Ψάξαμε πολλά ονόματα και καταλήξαμε σε αυτό γιατί μας εκφράζει περισσότερο για αρκετούς λόγους. Στο παρασκήνιο βρίσκεται όλος ο παλμός και η ενέργεια μιας παράστασης. Η χαρά, το άγχος, η συνεργασία, ο πυρετός της προετοιμασίας, τα γέλια, τα πειράγματα, η αγωνία… όλα ένα μικρό βήμα πριν την σκηνή. Ένα άλλος λόγος είναι γιατί αυτή η ομάδα ξεκίνησε με 18 άτομα. Ιδρύθηκε επίσης μέσα στο 2018. Επίσης αλφαβητικά ο αριθμός 1 είναι το γράμμα Α=ΑΓΑΠΗ και ο αριθμός 8 είναι το γράμμα Θ=ΘΕΑΤΡΟ, οπότε το μεταφράζουμε ως την Αγάπη μας για το Θέατρο.” μας είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Ευγενία Κλαδιά.

Ωστόσο οι στόχοι της νέας ομάδας δεν περιορίζονται μόνο στην παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, αλλά συμπεριλαμβάνουν την ανάπτυξη και άλλων ειδών τέχνης, όπως της μουσικής, του χορού, του κινηματογράφου, της ποίησης, τς ζωγραφικής, της φωτογραφίας. Για την πραγματοποίηση των στόχων τους, τα μέλη των δηλώνουν ανοιχτοί σε συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες, οργανισμούς και συλλόγους.

Ο Σύλλογός διατηρεί Θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων με δάσκαλο και εμψυχωτή τον κο Σταύρο Σπυράκη. Προς το παρόν το εργαστήρι του Παρασκηνίου 18 αποτελείται από 20 ενεργούς ερασιτέχνες ηθοποιούς, ενώ οι εγγραφές θα ανοίξουν μετά τον Σεπτέμβριο.

  • 10
    Shares

Άφησε σχόλιο