Ξεκινούν τα μαθήματα της Φωτογραφικής Λέσχης με ένα party γνωριμίας

2

Η Φωτογραφική Λέσχη Χίου για 8η συνεχή χρονιά διοργανώνει μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη στις 7 στο χώρο της Λέσχης στην οδό Αμάντου (πίσω από τη Μητρόπολη) και θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018.

Μέσα σε περισσότερες από 30 διδακτικές ώρες, έμπειρα μέλη της Λέσχης, διδάσκουν αντικείμενα όπως φωτογραφική σύνθεση, χειροκίνητες ρυθμίσεις μηχανής (ταχύτητα, διάφραγμα, ISO, εστίαση και άλλα), θεματική φωτογραφία (τοπίου, δρόμου, πορτραίτου, νυχτερινή), ψηφιακή επεξεργασία εικόνας. Επίσης γίνεται διάλογος για τη φωτογραφία ως μορφή τέχνης με παραδείγματα από τη δουλειά παλαιότερων και σύγχρονων σπουδαίων φωτογράφων και παρουσίαση φωτογραφικών ρευμάτων.

Σε τακτική βάση διοργανώνονται φωτογραφικές εξορμήσεις στην πόλη και τα χωριά της Χίου, κατά τις οποίες τα μέλη της Λέσχης βοηθούν τους νέους μαθητές να εφαρμόσουν πρακτικά, τις γνώσεις που αποκόμισαν από τα μαθήματα. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι νέοι μαθητές αναλαμβάνουν προεραιτικά φωτογραφικές εργασίες (projects), τις οποίες παρουσιάζουν σε ομαδικές εκθέσεις που διοργανώνονται σε διάφορα σημεία της πόλης.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στο καφέ μπαρ Ρόδι, στις 8 μμ θα πραγματοποιηθεί το πάρτι γνωριμίας των νέων μελών με τα παλαιότερα μέλη της ΦΛΧ Στην εκδήλωση θα γίνουν εγγραφές των νέων μελών, προβολή φωτογραφιών και θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα μαθημάτων της Λέσχης. Η βραδιά πλαισιώνεται με ζωντανή μουσική και τραγούδι, από την Έρρικα Γλύκα και τους συνεργάτες της.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στον πρόεδρο της Λέσχης, Γιάννη Βούλγαρη, στο βιβλιοπωλείο Πάπυρος ή στο τηλέφωνο 6973274544.

Υλικό από τις δράσεις της λέσχης μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο chiosphotoclub.gr.

Συζήτηση2 Σχόλια

    • ΓΙΑΝΝΗΣ

      για αρχή , στα πρώτα μαθήματα , δεν θα χρειαστεί μηχανή , αργότερα και ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός , έχει μηχανές από 300-400 €

Άφησε σχόλιο