Ποδόσφαιρο μπλιαχ

0

γράφει ο Στέλιος Κραουνάκης

Ο επαγγελματικός αθλητισμός έχει πολλές φορές αποδειχτεί ότι βρωμάει από ντόπες και στημένες καταστάσεις. Στη διαφθορά πρωταθλητής μάλλον είναι ο «βασιλιάς των σπορ» αφήνοντας πίσω τα υπόλοιπα «αθλήματα». Τι κι αν αθλητές στίβου πιάνονται να ντοπάρονται, τι κι αν ο πιο πετυχημένος ποδηλάτης στην ιστορία αποδείχτηκε ότι έχει ανάγει την ντόπα σε επιστήμη με συχνές αλλαγές μεγάλων ποσοτήτων αίματος και άλλα νοσηρά κόλπα, το ποδόσφαιρο με τα στοιχήματα και τα στημένα παιχνίδια στέκει στην κορυφή.

Στη χώρα μας, από τα «παραρτήματα» του Βαρδινογιάννη παλιότερα περάσαμε στην «παράγκα» του Κόκκαλη και στη συνέχεια στις ανακρίσεις για στημένα παιχνίδια με τον σημερινό πρόεδρο του Ολυμπιακού, τις περιπέτειες του υπόδικου Ψωμιάδη και τις απείρου κάλλους συνομιλίες παραγόντων του ποδοσφαίρου και διαιτητών με τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου και τώρα δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο. Στην ΕΠΟ τα ίδια πρόσωπα κάνουν βόλτες σε ΔΣ, επιτροπές και υποεπιτροπές και ο αθλητικός εισαγγελέας απλά δεν υπάρχει.

Η σήψη δεν υπάρχει μόνο στην κορυφή. Πρόσφατα ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε Καλλονή και Ατρόμητο για προκαθορισμό αποτελέσματος στην μεταξύ τους συνάντηση στη Μυτιλήνη στις 10 Μαίου, δίωξη που βασίστηκε σε έκθεση της UEFA βάσει της οποίας ο αγώνας θεωρήθηκε ύποπτος χειραγώγησης, υποχρεώνοντας τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ να κινηθεί. Ο χώρος της διαιτησίας δεν πάει πίσω και πρόσφατα παραιτήθηκε αρχιδιαιτητής που εμφανίζεται σε δημοσιευμένες συνομιλίες του με τρίτο πρόσωπο να λέει «Θα μου λες ποιους θέλεις κι εγώ θα τους φτιάχνω»

Το κερασάκι στην τούρτα όμως είναι η σύλληψη κορυφαίων στελεχών της FIFA με την κατηγορία της δωροδοκίας για στημένες αναθέσεις και συμφωνίες για δικαιώματα μετάδοσης κορυφαίων διοργανώσεων σε βάθος δύο δεκαετιών. Παρόλα αυτά η FIFA ετοιμάζεται να κάνει εκλογές και να ξαναεκλέξει επικεφαλής της τον τωρινό πρόεδρο Μπλάτερ που νομικά, μέχρι στιγμής, «δεν εμπλέκεται», άρα μπορεί να επανεκλεγεί.

Κρίμα σε όσους ασχολούνται με αγάπη και αφοσίωση σε αυτό το άθλημα που έχει απομακρυνθεί πολύ από το να λέγεται λαϊκό σπορ και μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε προϊόν σε απαξίωση.

Έχει τελειώσει μεταπτυχιακό στο τμήμα περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Του αρέσει η φωτογραφία και το ποδήλατο.

Άφησε σχόλιο