Αναδημιουργώ Ανακυκλώνοντας

0

Έκθεση 6 εικαστικών εκπαιδευτικών και μαθητών από 13 σχολεία της Χίου στο Οθωμανικό Λουτρό του Κάστρου Χίου

Με πρωτοβουλία 6 εικαστικών εκπαιδευτικών ΠΕ08 Χίου σε συνεργασία με την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και την Αρχαιολογική Υπηρεσία Χίου πραγματοποιείται μαθητική εικαστική έκθεση με θέμα “Αναδημιουργώ Ανακυκλώνοντας” στο Οθωμανικό Λουτρό του Κάστρου Χίου.

Στην έκθεση συμμετέχουν η Μαρία Μηλιώτη με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χίου και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Χίου, η Μαρία Κασαπίδου με το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς και το Μουσικό Γυμνάσιο Χίου, ο Γιώργος Γεροντίδης με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου, Αγ. Γεώργιος, 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μάρκος και 9ο Δημοτικό Σχολείο Καρράδειο, η Αγγελική Μακρή με το Δημοτικό Σχολείο Νενήτων, Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς και το Δημοτικό Σχολείο Πυργίου, η Κωνσταντίνα Καλτσούνη με το Δημοτικό Σχολείο Βολισσού και το Δημοτικό Σχολείο Λιθίου και η Παναγιώτα Μακρή Παπανικολάου με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βαρβασίου και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Καρράδειο.

Μέσα από την εικαστική πράξη ερευνήσαμε τις δυνατότητες και τις διαδικασίες επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών. Αποτέλεσμα της βιωματικής δράσης των μαθητών είναι ο σεβασμός προς το περιβάλλον που αφορά στην γενικότερη συμπεριφορά και στάση απέναντι στη ζωή. Η ανακύκλωση μέσω των εικαστικών έχει ως στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας καθώς συγχρόνως ψυχαγωγεί και ενισχύει την βιωματική δράση χρησιμοποιώντας υλικά που ειδάλλως θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται όταν παρουσιάζεται στο κοινό.” δηλώνουν οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί. Στόχος της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας ήταν οι μαθητές να  αποκτήσουν θετική στάση απέναντι στην επαναχρησιμοποίηση των υλικών, να βιώσουν και να νιώσουν τον ενθουσιασμό, την απόλαυση και την χαρά μέσα από την εικαστική δημιουργία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα φιλοξενηθεί στο Οθωμανικό Λουτρό του Κάστρου, θα γίνουν στις 19 Μαΐου και ώρα 7μ.μ.. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 8:00-15:00 (εκτός Δευτέρας), Παρασκευή 24/5 και 7/6 απόγευμα 17:00-20:00.

  • 58
    Shares

Άφησε σχόλιο