Επισκέπτες σε σιωπηλά δωμάτια

2

Τα Ανοιχτά Ημερολόγια σ΄αυτή τη βόλτα τους μπήκαν σε σιωπηλές κάμαρες κι απόμερα στενά, άκουσαν ντελάληδες και κλειδιά να στρίβουν, μύρισαν κανέλα, είδαν ένα άστρο διαλυμένο στο νερό, βουνά να γαλανίζουν και ένα φεγγάρι σε σχήμα ποτηριού

Η βόλτα» της Gertrude Abercrombie

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τα Καρδάμυλα της Χίου. Σπούδασε ζωγραφική στο Κολέγιο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης κι έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης (φωνητική, θέατρο, πολιτιστική παραγωγή και διαχείριση κ.ά). Όσες ολοκληρώθηκαν είχαν αίσιο τέλος, ενώ κάποιες εξελίσσονται ακόμα. Σημαντικοί σταθμοί ήταν η εγκατάσταση της στη Χίο και η «Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη» (2006 – 2013). Της αρέσει η βροχή, η ποίηση, η θάλασσα, να διαβάζει και να γράφει παραμύθια. Τα τελευταία χρόνια μπήκε στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης που τώρα εξερευνά. Το 2016 ολοκλήρωσε το διετές πρόγραμμα της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Πιστεύει στο φως, στη συνεργασία και στην καλή διάθεση.

Συζήτηση2 Σχόλια

  1. Αντρέας Γιολάσης

    Πολύ όμορφη και ποιητική και ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα, ταιριαστές μουσικές επιλογές και λόγια που κατάφεραν να «γαλανίζουν» στα εσωτερικά μας τοπία. Μπράβο Καλλιόπη!

    • Καλλιόπη Λιαδή

      Ευχαριστώ πολύ, Αντρέα! Εύχομαι να συναντίομαστε πάντα έτσι, σε ποιητικά και μελωδικά μονοπάτια.

Άφησε σχόλιο