Δεν πάει άλλο. Βρείτε τώρα στεγασμένους χώρους για τους πρόσφυγες

0

Η ανθρωπιά μας πνίγεται στα λασπόνερα της Σούδας, όπου άντρες, γυναίκες και παιδιά τουρτουρίζουν μουλιασμένοι μέσα σε πρόχειρες σκηνές που βρίσκονται πάνω στο κύμα και στο μάτι του βοριά. Να μπει ένα τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση στη Σούδα όπου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών η επιβίωση των ανθρώπων που «φιλοξενούνται» εκεί τίθεται σε κίνδυνο, ζητούν επιτακτικά 2 συλλογικότητες, οι Αλληλέγγυοι Χίου και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου.

“Η κυβέρνηση αδιαφορεί, η Ευρωπαϊκή Ένωση κοιμάται πίσω από τους φράχτες της. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Δήμος, η Περιφέρεια, ή  οποιοσδήποτε άλλος φορέας δικαιούται να κάνει ότι δεν βλέπει, δεν ξέρει, δεν γνωρίζει τι συμβαίνει αυτές τις ώρες πάνω στο νησί. Κανείς δεν μπορεί να επικαλείται «αναρμοδιότητα» ή άγνοια, κανείς δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας του” σημειώνουν οι Αλληλέγγυοι Χίου και υπογραμμίζουν ότι “Αδεια κτίρια υπάρχουν, στεγασμένοι χώροι υπάρχουν, κλειστοί αθλητικοί χώροι υπάρχουν, όπως υπάρχουν και χώροι που ανήκουν στην εκκλησία και σε συλλόγους. Ας τολμήσουμε να ανοίξουμε τις εγκαταστάσεις και τις καρδιές μας”.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης επισημαίνει ότι ο “Ανθρωπισμός και η Αλληλεγγύη όλων των αρμοδίων δεν πρέπει να κρυφτεί στα κροκοδείλια δάκρυα για τις λάσπες της Σούδας” και ζητάει “τώρα πριν να είναι αργά”, “να μεταφερθούν αυτοί οι άνθρωποι σε στεγασμένους χώρους με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Χώροι υπάρχουν και με την σωστή συνεργασία Κυβέρνησης – Τοπικών φορέων – Εκκλησίας μπορεί να βρεθεί λύση άμεσα. Η Αναλγησία και η εθελοτυφλία πρέπει να σταματήσουν.”

Άφησε σχόλιο