Ανοιχτά Ημερολόγια καλοκαιρινού μεσημεριού

3

Τα Ανοιχτά Ημερολόγια, αυτή τη φορά, ταξίδεψαν με ένα φύσημα φουριόζικου καλοκαιρινού αέρα παίρνοντας μαζί τους μόνο ότι είχαν στο δισάκι τους: δυο βιβλία, λίγες παλιές κασέτες κι ένα ψάθινο καπέλο

“Πρωινά όνειρα” της Αφροδίτης Παπαδουλή

Αναπάντεχη και ευπρόσδεκτη η πρόσκληση, όπως εκείνα τα καλοκαρινά μεσημέρια που τα γέλια φίλων κάτω από το μπαλκόνι σπάνε τη ραστώνη για να πάρει τη θέση της η αδημονία για την άγνωστη παραλία, για ένα κρυφό άγγιγμα στη σκιά του πεύκου, για ένα αθώο καψόνι.

Ότι προλάβανε στο λίγο χρόνο που είχαν το έφεραν με πολλή φροντίδα και αγάπη και το απόθεσαν εκεί, για να το μοιραστούν μαζί σας! Καλή ακρόαση!

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τα Καρδάμυλα της Χίου. Σπούδασε ζωγραφική στο Κολέγιο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης κι έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης (φωνητική, θέατρο, πολιτιστική παραγωγή και διαχείριση κ.ά). Όσες ολοκληρώθηκαν είχαν αίσιο τέλος, ενώ κάποιες εξελίσσονται ακόμα. Σημαντικοί σταθμοί ήταν η εγκατάσταση της στη Χίο και η «Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη» (2006 – 2013). Της αρέσει η βροχή, η ποίηση, η θάλασσα, να διαβάζει και να γράφει παραμύθια. Τα τελευταία χρόνια μπήκε στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης που τώρα εξερευνά. Το 2016 ολοκλήρωσε το διετές πρόγραμμα της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Πιστεύει στο φως, στη συνεργασία και στην καλή διάθεση.

Συζήτηση3 Σχόλια

 1. Μαρία Γαβριήλ

  σαν δροσερό αεράκι η εκπομπή. τα τραγούδια, κάποια γνωστά και αγαπημένα, σαν φίλοι από τα παλιά που συναντάς απρόσμενα και το συναπάντημα αναπυροδοτεί μνήμες και συναισθήματα. και τα άλλα, τα άγνωστα κομμάτια έρχονται και διεκδικούν είσοδο στην καρδιά σου, ωσάν καινούργιοι φίλοι.

 2. Μαρία Βοϊκλή

  Λυρισμός, σοφά λόγια και εξαιρετικά μουσικά ακούσματα που ξυπνούν μνήμες, νεανικά όνειρα και σε κάνουν να σκεφτείς πού βρίσκεται η αληθινή ευτυχία. Να είσαι καλά Καλλιόπη και να προσφέρεις ποιότητα.

 3. Βασίλης Αγιαννίδης

  Καλλιόπη ευχαριστούμε πολύ για ένα ακόμα υπέροχο “ανοιχτό ημερολόγιο”.
  Φιλικά, Βασίλης Αγιαννίδης

Άφησε σχόλιο