«Τα Μαστιχοχώρια αφηγούνται» εργαστήρι φωτογραφίας στο Μουσείο Μαστίχας

0

Δύο συναντήσεις στο Μουσείο Μαστίχας και μια φωτοβόλτα στο Πυργί περιλαμβάνει το εργαστήρι φωτογραφίας για παιδιά που συνδιοργανώνουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και η Φωτογραφική Λέσχη Χίου

Στο φιλόξενο Μουσείο Μαστίχας θα “μετακομίσει” η Φωτογραφική Λέσχη Χίου τις Κυριακές 25 Φεβρουαρίου, 4 & 18 Μαρτίου για την πραγματοποίηση ενός σεμιναρίου φωτογραφίας για παιδιά σε συνεργασία με το Πολιτιστικο Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του εργαστηρίου που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11 έως 15 ετών, έχει ως εξής:

  • Κυριακή 25 Φεβρουαρίου (ώρα 11:00) στο Μουσείο Μαστίχας ΧίουΕισαγωγή στις βασικές αρχές της φωτογραφίας, με ανάλυση θεμάτων όπως τα φιλμ, οι φωτογραφικοί φακοί, οι μηχανές, τα φωτόμετρα, οι τεχνητές πηγές φωτισμού και η μεθοδολογία της φωτογράφησης.
  • Κυριακή 4 Μαρτίου (ώρα 11:00) στην κεντρική πλατεία του Πυργίου.
    Εκπαιδευτική φωτοπεριπλάνηση (άσκηση πεδίου) στο Πυργί, όπου οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου, θα φωτογραφίσουν ιδιαίτερα στιγμιότυπα από την καθημερινότητα του χωριού.
  • Κυριακή 18 Μαρτίου (ώρα 11:00) στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Σχολιασμός των φωτογραφιών που δημιουργήθηκαν από τους συμμετέχοντες στο προηγούμενο στάδιο, εξετάζοντας τη δομή και τα χαρακτηριστικά των φωτογραφικών υλικών, τις μεθόδους επεξεργασίας, τα πιθανά σφάλματα και τους τρόπους διόρθωσης.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων, μέχρι την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου.

Άφησε σχόλιο