Βασίλης Βασιλάκης: Amsterdam Eidhoven

0

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού το Άμστερνταμ. Πόλη αντιθέσεων, πόλη παράσταση. Red lights, coffee shops, άνθρωποι από όλες τις φυλές του κόσμου, ομίχλη, κανάλια με νερά, μουσεία, κτίρια που σε μεταφέρουν αιώνες πίσω, πλατείες, τεράστια πάρκα και ποδήλατα, παντού ποδήλατα. Ατελείωτες βόλτες, σε ένα σκηνικό που σε κρατάει σε εγρήγορση, γνωρίζοντας ότι κερδίζεις μια εικόνα και χάνεις ταυτόχρονα κάποια άλλη που διαδραματίζεται την ίδια στιγμή. Ο φακός δεν μπορεί να τα χωρέσει όλα.

Στη συνέχεια αναχώρηση για Αϊντχόφεν. Το σκηνικό αλλάζει τελείως. Οι ρυθμοί πέφτουν και το μυαλό σου ξεφορτώνεται τις χιλιάδες εικόνες που μάζεψε τις προηγούμενες μέρες. Πόλη ήρεμη, σύγχρονη, τακτοποιημένη. Η θερμοκρασία στους -8ο C, αλλά η πρωινή βόλτα σε αποζημιώνει. Αντανακλάσεις σε νερά που έχουν γίνει κρύσταλλο, πουλιά που περπατούν πάνω στον πάγο. Αγορά που σου θυμίζει…Απλωταριά. Νιώθεις ότι όλα, επιτέλους, είναι εν τάξη.

Η Φωτογραφική Λέσχη Χίου δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2009 από μια ομάδα ανθρώπων που τους ένωνε η αγάπη για τη φωτογραφία και η ανάγκη ανταλλαγής των φωτογραφικών εμπειριών τους. Στην παρέα αυτή σταδιακά προστέθηκαν και άλλοι φωτογράφοι, αρχάριοι, πεπειραμένοι, αλλά πάντα ερασιτέχνες με παρόμοια ενδιαφέροντα. Τα μέλη της Λέσχης έχουν δημιουργήσει ένα “χώρο” στην καρδιά της πόλης (Αμάντου 26), ζωντανό και φιλόξενο, ανοιχτό σε όποιον αγαπά το αντικείμενο της φωτογραφίας και θέλει να ασχοληθεί δημιουργικά με αυτό.

Άφησε σχόλιο