Η βεγγέρα

0

Γέλια, γνώριμες φωνές, μουσικές, φασαρία… Τα Ανοιχτά Ημερολόγια κοντοστάθηκαν στο κατώφλι.  Η πόρτα άνοιξε. «Ελάτε κι εσείς! Περάστε! Μη στέκεστε! Όλοι οι καλοί χωράνε!»

«The Christmas Party», έργο του Barnett Freedman

Τι χαμός ήταν αυτός! Άλλοι σχολίαζαν την επικαιρότητα, άλλοι μαλώνανε για τα πολιτικά, άλλοι για τα κοινωνικά δρώμενα. Κάποιοι έκαναν κριτική στην τελευταία ταινία που είδαν. Κάποιοι απήγγειλαν ποιήματα, ενώ άλλοι αναπολούσαν τα παλιά. Χορέψαμε, τραγουδήσαμε, τραβήξαμε φωτογραφίες.

Σιγά – σιγά αρχίσαμε να αποχαιρετούμε: Καλές γιορτές! Καλή χρονιά! Τι όμορφη βεγγέρα! Τι ωραία που περάσαμε! Να ξαναβρεθούμε! Θα ξαναβρεθούμε σίγουρα!

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τα Καρδάμυλα της Χίου. Σπούδασε ζωγραφική στο Κολέγιο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης κι έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης (φωνητική, θέατρο, πολιτιστική παραγωγή και διαχείριση κ.ά). Όσες ολοκληρώθηκαν είχαν αίσιο τέλος, ενώ κάποιες εξελίσσονται ακόμα. Σημαντικοί σταθμοί ήταν η εγκατάσταση της στη Χίο και η «Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη» (2006 – 2013). Της αρέσει η βροχή, η ποίηση, η θάλασσα, να διαβάζει και να γράφει παραμύθια. Τα τελευταία χρόνια μπήκε στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης που τώρα εξερευνά. Το 2016 ολοκλήρωσε το διετές πρόγραμμα της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Πιστεύει στο φως, στη συνεργασία και στην καλή διάθεση.

Άφησε σχόλιο