Ποδηλάτες Αλληλεγγύης

0

30 ποδηλάτες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης σε ένδειξη συμπαράστασης

Οι ποδηλάτες στο Εμποριό
Οι ποδηλάτες στο Εμποριό

Ξεκίνησαν στις 29 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρώσουν το ταξίδι τους στις 9 Οκτωβρίου. Επισκέφθηκαν αρχικά τη Λέσβο, έμειναν στη Χίο για 2 ημέρες και σήμερα βρίσκονται στη Σάμο. Για τη διευκόλυνση του ταξιδιού τους, είχαν μαζί τους 2 αυτοκίνητα συνοδείας και ένα κλειστό τρέιλερ για την μεταφορά των αποσκευών τους. Οι 30 ποδηλάτες, πραγματοποιούν αυτό το ποδηλατικό τουρ για να ευχαριστήσουν και να συμπαρασταθούν στα νησιά υποδοχής των προσφύγων, ενώ παράλληλα συγκεντρώνουν χρήματα για να τα δώσουν σε διάφορες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Το μήνυμα αλληλεγγύης
Πολλοί θα πουν ότι η σύντομη επίσκεψη των ποδηλατών συγκαταλέγεται στις πολλές δράσεις που γίνονται στο όνομα του προσφυγικού ζητήματος, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και πιθανώς έτσι να είναι. Ωστόσο, το μήνυμα που μεταφέρουν, αυτό της αλληλεγγύης στα νησιά υποδοχής των προσφύγων, είναι σημαντικό.
Παλιότερα είχε προταθεί μια καμπάνια προσέλκυσης επισκεπτών που αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τις τοπικές κοινωνίες και θέλουν να συμπαρασταθούν. Η πρόταση αυτή δεν υιοθετήθηκε, δεν δοκιμάστηκε. Είναι ακόμα καιρός για να στραφούμε σε αυτήν την μερίδα του κόσμου, με τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας; Μάλλον όχι. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει, γιατί οι ξενοφοβικές φωνές δεν βάλουν μόνο κατά των προσφύγων και των αλληλέγγυων, αλλά ταυτόχρονα αμαυρώνουν την εικόνα των νησιών μας.

Άφησε σχόλιο