Νέο Εφορευτικό Συμβουλίο στη Βιβλιοθήκη Κοραή

1

Πρόεδρος για 3 ακόμα χρόνια ο φιλόλογος Κώστας Μερούσης, νέος αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς

Φωτογραφία: Σιδερής Λοΐζος

Με καθυστέρηση σχεδόν 3 μηνών, αναπληρώθηκε το κενό στη διοίκηση της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής». Έτσι μετά τη λήξη της θητείας του προηγούμενου Εφορευτικού Συμβουλίου στις 17/4/2018, μόλις πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ ορισμού του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου.

Πρόεδρος για δεύτερη συνεχή θητεία ορίζεται ο φιλόλογος καθηγητής, υποδιευθυντής του 3ου Γυμνασίου Χίου Κωνσταντίνος Μερούσης και αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν κράτησε τα προσχήματα και ο ορισμός των υπόλοιπων τακτικών μελών του Εφορευτικού Συμβουλίου έχει έντονο το άρωμα της κυβερνητικής παράταξης. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων σημειώνουμε ότι οι θέσεις είναι άμισθες. Αναλυτικά τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής» είναι:

  1. Μερούσης Κωνσταντίνος του Ιωάννη, Φιλόλογος, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Υποδιευθυντής 3ου Γυμνασίου Χίου, τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Μανάρα-Στάθη Μαρία του Ιωάννη, Συνταξιούχο, Εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  2. Βουρνούς Εμμανουήλ του Μιχαήλ, Αρχιτέκτονας, Δήμαρχος Χίου, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Μπελέγρη Γεώργιο του Μιχαήλ, Ασφαλιστή, Αντιδήμαρχο Χίου.
  3. Μανιτσούδη Ελευθερία του Γεωργίου, TE Βιβλιοθηκονόμος, μόνιμη υπάλληλος του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου στο τμήμα Βιβλιοθήκης, τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Κλεισσά Ηλία του Κωνσταντίνου, Δάσκαλο, Δημοτικό Σύμβουλο.
  4. Σταυρινούδης Σταύρος του Ισιδώρου, Εκπαιδευτικός, Υποδιευθυντής 2ου ΓΕΛ Χίου, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Χίου, Αιρετός ΑΠΥΣΔΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κουγιούλη Ιωάννη του Δημητρίου, Φιλόλογο.
  5. Παυλιδάκης Γεώργιος του Νικολάου, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης, τακτικό μέλος με αναπληρώτρια τη Ζαχαρή Μαριάνθη του Γεωργίου, Φιλόλογο, Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό.

Συζήτηση1 σχόλιο

  1. Σιδερής Λοϊζος

    H βιβλιοθήκη χρειάζεται προσωπικό, εξειδικευμένο προσωπικό για την συντήρηση και διατήρηση των συλλογών της. Για την διαφύλαξη των κτιρίων της. Χρειάζεται ράμπα με τις σύγχρονες προδιαγραφές για τα άτομα με αναπηρία. Η ψηφιοποίηση είναι το στοίχημα για να γίνει μια σύγχρονη βιβλιοθήκη. Η διοίκησή της πρέπει να στοχεύσει και να απαιτήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτά δεν γίνονται με άμισθους. Μακάρι να έχω λάθος. Γνωρίζοντας τον Κώστα το Μερούση ξέρω πόσο την πονά. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζονται βιβλιοθηκονόμοι. Και όχι προσωπικό με αποσπάσεις από άλλες υπηρεσίες. Αυτό είναι κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.

Άφησε σχόλιο