Στη Βολισσό όλα είναι αλλιώς πια

1

του Γιάννη Μακριδάκη

Σήμερα το πρωί που βγήκα στα Μαγεμένα για μπάνιο, είδα ένα συνεργείο του Δήμου με τρεις εργάτες και ένα φορτηγό, οι οποίοι δούλευαν με τσουγκράνες και τσουβάλες επί της ακρογιαλιάς, καθαρίζοντας τα σκουπίδια και τα φερτά υλικά του ποταμού, που έχει ξεβράσει η θάλασσα.

Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι η επανάσταση στην ελληνική κοινωνία είναι όντως αρχινισμένη και μάλιστα έχει ήδη φτάσει σε αρκετό βάθος και έχει εδραιωθεί για τα καλά με την πάροδο των ετών.
Διότι, πριν από 7 χρόνια, όταν πρωτοήρθα να ζήσω στη Βολισσό υπήρχε εδώ ένας πολιτιστικός σύλλογος που ασχολούνταν αποκλειστικά με τα κοψίδια και τον σκεμπέ των μελών του, ενώ τώρα υπάρχει ένας σύλλογος με άποψη για την ήπια ανάπτυξη του τόπου και με συνεχείς αξιόλογες δράσεις επί θεμάτων περιβάλλοντος και πολιτισμού.
Επίσης τότε υπήρχε ένας Δήμος που ανεχόταν έναν ιδιώτη να καταπατάει το καλύτερο δημοτικό κτήμα επί της παραλίας και να λειτουργεί παράνομα μπιτς μπαρ, ένας Δήμος που έβαζε κάθε χρόνο γκρέιντερ και ισοπέδωνε την παραλία ενάντια φυσικά στον Νόμο που προβλέπει καθαρισμό μόνο με χειροκίνητα μέσα, ένας Δήμος που μπάζωνε τον προστατευόμενο με Προεδρικό Διάταγμα υδροβιότοπο του Μαλαγκιώτη για να περνάνε τα αυτοκίνητα κάποιων που το απαιτούσαν.
Σήμερα ο Δήμος έκανε έξωση στον ιδιώτη και πήρε πίσω την περιουσία του, σταμάτησε να μπαζώνει τον υδροβιότοπο, και καθαρίζει την παραλία με ήπιο τρόπο.
Αν αυτά όλα δεν είναι επανάσταση της νεοελληνικής κοινωνίας, τότε τι είναι επανάσταση;
Διότι πρώτα ο καθένας μας και συνολικά η κοινωνία αλλάζουμε και μετά έρχονται οι πολιτικοί που μας εκπροσωπούν.
Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι συμβαίνουν παρόμοιες αλλαγές και σε άλλους τόπους, συνολικά δηλαδή στο νησί μας και στην Ελλάδα, ότι αρχίσαμε επιτέλους δηλαδή να σεβόμαστε τη δημόσια περιουσία, το φυσικό και πολιτισμικό μας κεφάλαιο, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους φίλους συγχωριανούς που με αγώνα σκληρό υποστηρίζουν αυτή την αλλαγή της νοοτροπίας μας, επίσης στην εντεταλμένη για την Αμανή δημοτική σύμβουλο Βιβή Ποταμούση και στο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας για όλα αυτά τα όμορφα και ελπιδοφόρα που φέρουν στη ζωή μας.

Φυσικός καλλιεργητής - Συγγραφέας

Συζήτηση1 σχόλιο

Άφησε σχόλιο