Τα μισά λόγια της ψηφοθηρίας

0

γράφει ο Κώστας Ζαφείρης

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γ. Τσάκος

Ο σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Γ.Τσακος έριξε (δις) το ρατσιστικό του δηλητήριο ΚΑΙ στο δημοτικό συμβούλιο, και σε δηλώσεις. Δυο τρεις ατάκες περί αραπιάς, περί γυναίκες που το «κουνάνε» και άλλα εμετικά.

Το αυτονόητο αν ήσουν Δήμαρχε ωραίος θα ήταν “ο δημοτικός σύμβουλος είναι εκτός παράταξης μας”… αντ’ αυτού έκανες Δήμαρχε μια κοκομπλόκο, κουκουρούκου, τσίουτσίου και εμβληματικά φαρισαϊκή υποκριτική δήλωση του τύπου : «Ο καπετάν Γιώργης έχει ταξιδέψει και έχει ζήσει σε όλο τον κόσμο για δεκάδες χρόνια, μορφώνοντας τη δική του άποψη για ορισμένα ζητήματα, ανάλογα με τις εμπειρίες του». Δεν είσαι δήμαρχε ωραίος.

Κι ο πατέρας μου είχε ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, και με τον ιδρώτα του και το αίμα του έδωσε σε μας την υπόστασή μας.

Σκληρός ναυτικός αλλά έτσι δεν μίλησε ποτέ. Με χιούμορ και με αγάπη μιλούσε πάντα και με σεβασμό για συναδέλφους, γνωστούς, φίλους, φίλες, ερωμένες άλλης φυλής. Όχι με μίσος, όχι με εμπάθεια, όχι με φανατισμούς όπως ο σύμβουλος της παράταξής σου.

Αγαπητέ Δήμαρχε

Λίγες κουβέντες και στρογγυλές, μια κουβέντα αμετάκλητης καταδίκης και διαγραφής, θα ήταν αρκετές, όχι πολυλογίες στα ποστ. Όχι αστυφύλαξ και χωροφύλαξ και ιησουιτισμοί που δεν σε τιμούν.

«Όχι λαστέξ, όχι κορσέδες, όχι Πειραϊκή Πατραϊκή»

Όπως έλεγε ερωτικά και ακραιφνώς πολιτικά ένας ποιητής.

Κώστας Ζαφείρης
(μέλος της Χιακής Συμπολιτείας, για να μην γίνονται ευφάνταστα σενάρια γενικώς)

Έχει εκδώσει τα βιβλία "Η βία της βδομάδας" (1997), "Η εκδίκηση του τυπογράφου" (2006), "Αφάνεια" (2010), "Κόντρα Γέφυρα & άλλα διηγήματα" (2015) και "Η πόκα της πλημμύρας" (2017).

Άφησε σχόλιο