Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο

0

Ένα στα δύο Ελληνόπουλα ηλικίας 5 – 17 ετών πάσχει από παχυσαρκία, με την Ελλάδα να κατέχει θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή η κατανάλωση τροφίμων στην Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 20 – 30% του συνόλου του αποτυπώματος των νοικοκυριών στον πλανήτη, ενώ το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σε όλο τον κόσμο πετιέται στα σκουπίδια.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η διατροφή μας – αν δεν είναι σωστή – κοστίζει στην υγεία μας, αλλά και τον πλανήτη! Για αυτόν τον λόγο, το WWF Ελλάς εγκαινίασε μια πανελλήνια καμπάνια του για τη βιώσιμη διατροφή: «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης». Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τα παιδιά της χώρας για να υιοθετήσουν διατροφικές συνήθειες που κάνουν καλό στην υγεία τους και στο περιβάλλον. Με την καθοδήγηση των γονιών και των εκπαιδευτικών τους, τα παιδιά να κατανοήσουν το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής, να μάθουν να τρέφονται πιο υγιεινά, να μειώσουν την σπατάλη τροφίμων και να ακολουθήσουν ένα διατροφικό πρότυπο που θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν σωστά και ταυτόχρονα να γίνουν συνειδητοποιημένοι αυριανοί πολίτες.

Όπλα της εκστρατείας του WWF είναι τα πανέμορφα, σύντομα animations που περιγράφουν με απλά λόγια τη σύνδεση υγείας-περιβάλλοντος-διατροφής. Αφιερώστε λίγα λεπτά και δείτε τα μαζί με τα παιδιά σας. Θα τα λατρέψουν!

 

Animations για παιδιά

“Ναι” στα εποχικά και τοπικά φρούτα και λαχανικά!

Κάθε φρούτο στον καιρό του!

Ψωνίζω μόνο όσα χρειάζομαι!

Ένα εναλλακτικό παιδικό πάρτυ!

Άσε το γόνο να γίνει γονιός!

Δεν πετάω φαγητό!

Infographics για τους μεγάλους

Επειδή όμως τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί χωρίς τη συμμετοχή των μεγάλων, μια που τα παιδιά μαθαίνουν μιμούνται τους γονείς τους, η καμπάνια του WWF περιλαμβάνει μια σειρά από πρακτικές οδηγίες και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν τους γονείς να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση.

Πόσοι γνωρίζουν άλλωστε ότι ένα κιλό μοσχαρίσιου κρέατος εκλύει 30,4 κιλά CO2 στην ατμόσφαιρα ή ότι μια τετραμελής ελληνική οικογένεια πετάει κάθε χρόνο στα σκουπίδια 120 κιλά φαγητού; Όλοι έχουν ακούσει για τη μεσογειακή διατροφή αλλά πόσο γνωστό είναι ότι το παραδοσιακό ελληνικό μοντέλο διατροφής ωφελεί και το περιβάλλον, μειώνοντας κατά 72% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και κατά 33% την κατανάλωση νερού;

Η καμπάνια του WWF περιλαμβάνει εξορμήσεις σε 20 ελληνικές πόλεις, μια κινητή διαδραστική έκθεση, βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, έξυπνοι τρόποι για να προστατεύσουμε μέσα από το πιάτο μας, την υγεία μας αλλά και τον πλανήτη. Οι άνθρωποι του WWF και η κινητή διαδραστική έκθεση θα βρεθούν και στη Χίο στις 25 με 28 Απριλίου 2018.

  • 63
    Shares

Άφησε σχόλιο