Νέα τμήματα από την Χορωδία Χίου για παιδιά και νέους

0

H Χορωδία Χίου ανοίγει φέτος τις πόρτες της στα παιδιά και τους νέους ξεκινώντας τη λειτουργία τριών παιδικών και νεανικών χορωδιακών τμημάτων

Με βασικό συστατικό την αγάπη για τη μουσική και με στόχο την υψηλού επιπέδου φωνητική διδασκαλία που θα αναδείξει τους αυριανούς μουσικούς του νησιού μας, η Χορωδία Χίου εγκαινιάζει από τον Οκτώβριο του 2018 στην Περιηγητική Λέσχη Χίου (Ελ. Βενιζέλου 73) τα ακόλουθα τμήματα και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Α. Τμήμα – Junior Χορωδία Χίου: Απευθύνεται σε παιδιά από Α’ έως και Δ’ Δημοτικού φέρνοντάς τα σε μια πρώτη επαφή με τη Χορωδία Χίου. Στόχος η μουσική καλλιέργεια των μαθητών με τα κατάλληλα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα που τους βοηθούν να ανακαλύψουν τη μουσική και το τραγούδι και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα από την κίνηση του σώματος και την δραματουργία. Θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη 16.00-17.00 υπό την διδασκαλία της Ασπασίας Τσαγκάτου.

Β. Τμήμα – Παιδική Χορωδία Χίου: Απευθύνεται σε παιδιά από Ε’ Δημοτικού έως και Α’ Γυμνασίου. Διδάσκονται τη σωστή τεχνική αναπνοής και τοποθέτησης της φωνής. Φωνητικές και Σωματικές Ασκήσεις καθώς και βασικές αρχές της Θεωρίας διδάσκονται μέσα από Χορωδιακό τραγούδι. Στόχος μας οι μαθητές να εξελίξουν τη μουσική τους παιδεία μέσα από τη μουσική, και επιπλέον να κοινωνικοποιηθούν και να συμμετέχουν σε σημαντικές εκδηλώσεις της Παιδικής Χορωδίας. Θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα 17.45-19.00 υπό την διδασκαλία της Αγγέλας Τσιμπιρλού. Οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν από ακρόαση (audition) την Δευτέρα 24.09 και ώρα 17.45 στην αίθουσα Διδασκαλίας.

Γ. Τμήμα – Εφηβική Χορωδία Χίου: Απευθύνεται σε εφήβους από Β’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου καθώς και Φοιτητές. Στόχος εκτός από την σωστή τεχνική αναπνοής και την εξέλιξη των φωνητικών ασκήσεων είναι η σωστή ανάγνωση παρτιτούρας και η εξέλιξη αυτής – prima vista. Όλα αυτά θα αποτελέσουν την βάση για συμμετοχή σε Χορωδίες πολυφωνικές ιδιαιτέρων απαιτήσεων. (Όσοι έχουν σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο και το επιθυμούν θα μπορούν να συμμετέχουν και στην Χορωδία Χίου). Θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 19.45 -21.00 υπό την διδασκαλία της Αγγέλας Τσιμπιρλού. Οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν από ακρόαση (audition) την Τετάρτη 26.09 και ώρα 19.45 στην αίθουσα Διδασκαλίας.

Παράλληλα με τα τρία νέα αυτά τμήματα, η Χορωδία Χίου αλλά και το Σολιστικό Τμήμα της συνεχίζουν τη αδιάλειπτη λειτουργία τους ως ακολούθως:

Δ. Σολιστικό Τμήμα Χορωδίας Χίου: Απευθύνεται σε επαγγελματίες τραγουδιστές, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς, χορωδούς με μεγάλη πείρα στο τραγούδι όπως επίσης και σε μέλη από το Γ΄ Τμήμα που έχουν παρουσιάσει ιδιαίτερη πρόοδο, υπό την διδασκαλία της αρχιμουσικού Αγγέλας Τσιμπιρλού. Η Χορωδία θα πραγματοποιεί τις πρόβες της κάθε Δευτέρα 21.00-22.00. Το Σολιστικό Τμήμα της Χορωδίας Χίου παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη συναυλία «Πανσέληνη Μαγική Νύχτα» της 21ης Ιουλίου στο Θέατρο των Καρδαμύλων. Τα νέα μέλη αυτής θα περάσουν από ακρόαση (audition) την Δευτέρα 24. 09 και ώρα 21.00 στην αίθουσα Διδασκαλίας στην Περιηγητική Λέσχη.

Ε. Χορωδία Χίου: Συμμετέχουν όσοι είναι ήδη μέλη της καθώς επίσης και όλο το Σολιστικό Τμήμα, υπό την διδασκαλία της Αγγέλας Τσιμπιρλού. Η Χορωδία πραγματοποιεί τις πρόβες της κάθε Δευτέρα 19.00 – 21.00. Υποψήφια νέα μέλη θα περάσουν από ακρόαση (audition) την Δευτέρα 24. 09 και ώρα 19.00 στην αίθουσα Διδασκαλίας στην Περιηγητική Λέσχη.

Τέλος όσοι θα ήθελαν να αποτελέσουν μέλη Κλασικής Ορχήστρας μπορούν να δηλώσουν το μουσικό τους όργανο και να στείλουν ένα Βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία στο ακόλουθο mail – atsimpirlou@yahoo.com. H δημιουργία Κλασικής Ορχήστρας υπό την Μπαγκέτα της αρχιμουσικού Αγγέλας Τσιμπιρλού είναι ο επόμενος στόχος της Χορωδίας Χίου.

Πλάνο μουσικών διδασκαλιών των νέων τμημάτων

 • Α. Τμήμα- Junior Χορωδία Χίου – Κάθε Πέμπτη 16.00-17.00 (Α. Τσαγκάτου)
  1η Πρόβα- Πέμπτη 27.09 και ώρα 16.00- 17.00
 • Β. Τμήμα- Παιδική Χορωδία Χίου – Κάθε Δευτέρα 17.45-19.00 (Α.Τσιμπιρλού)
  1η Πρόβα- Οντισιόν – Δευτέρα 24.09 και ώρα 17.45- αίθουσα Διδασκαλίας.
 • Γ. Τμήμα- Εφηβική Χορωδία Χίου- Κάθε Τετάρτη 19.45-21.00 (Α.Τσιμπιρλού)
  1η Πρόβα- Οντισιόν – Τετάρτη 26.09 και ώρα 19.45- αίθουσα Διδασκαλίας.
 • Δ. Τμήμα- Σολιστικό Χορωδίας Χίου – Κάθε Δευτέρα 21.00-22.00 (Α.Τσιμπιρλού)
  1η Πρόβα- Οντισιόν την Δευτέρα 24. 09 και ώρα 21.00 στην αίθουσα Διδασκαλίας.
 • Ε. Τμήμα- Χορωδία Χίου – Κάθε Δευτέρα 19.00- 21.00 (Α.Τσιμπιρλού)
  1η Πρόβα -Οντισιόν την Δευτέρα 24. 09 και ώρα 19.00 στην αίθουσα Διδασκαλίας

Όλα τα μαθήματα θα γίνουν στην Περιηγητική Λέσχη Χίου, στην οδό Ελ. Βενιζέλου 73.

Άφησε σχόλιο