Ανεπιθύμητοι οι νεοναζιστές: Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί ξανά να πατήσει πόδι στη Χίο

0

Επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία, η νεοναζιστική οργάνωση θέλει να διαδώσει το ρατσιστικό της δηλητήριο και στη Χίο οργανώνοντας εκδήλωση σε ξενοδοχείο του Καρφά την Τετάρτη 31/1, με ομιλητές τον υπόδικο βουλευτή της και ευρωβουλευτή της που «δεν ξέρει τίποτα» για τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου

Ενώ η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, τα στελέχη της θεωρούν πως μπορούν να εκμεταλλεύονται την εκάστοτε συγκυρία – όπως αποδείχθηκε και στο προχθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ – για να εμφανίζονται δημόσια και να προωθούν τη νεοναζιστική ατζέντα τους.

Αυτή τη φορά, επιχειρούν απόβαση στη Χίο εκμεταλλευόμενοι την συγκυρία του εγκλωβισμό των προσφύγων στο νησί, διοργανώνοντας εκδήλωση σε ξενοδοχείο του Καρφά την Τετάρτη 31/1 και μάλιστα με «πρωτοκλασάτα» στελέχη.

Ποιος είναι ο Λαγός

Πρώτος ομιλητης θα είναι ο  Γ. Λαγός, υπόδικος στην εν εξελίξει δίκη και καταδικασμένος ήδη στο παρελθόν για οπλοκατοχή αφού συνελήφθη να κουβαλάει ένα γεμάτο 9άρι πιστόλι και γκλομπ επάνω του. Ταυτόχρονα θεωρείται και άνθρωπος-κλειδί στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,  ως «περιφερειάρχης Πειραιά» της Χρυσής Αυγής: είναι εκείνος που μίλησε πριν και μετά τη δολοφονία με τον επικεφαλής του «τάγματος εφόδου» και «πυρηνάρχη» Νίκαιας Γ. Πατέλη το βράδυ της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η νεοναζιστική οργάνωση λειτουργεί με αυστηρή ιεραρχία…

Από την Εφημερίδα των Συντακτών: Τα μηνύματα του Λαγού προς άλλον χρυσαυγίτη για την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Και ποιος ο Επιτήδειος

Με πλούσιο οικογενειακό ιστορικό – ο πατέρας του ήταν «γερμανοτσολιάς» σύμφωνα με τεκμηριωμένο δημοσίευμα – ο νυν ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γ. Επιτήδειος, θα είναι ο δεύτερος ομιλητής στην χρυσαυγίτικη εκδήλωση. Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, έχοντας φοιτήσει στη Σχολή Ευελπίδων επί χούντας, ο Γ. Επιτήδειος έχει μεταξύ άλλων ισχυριστεί πως «δεν ξέρει τίποτα» για τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών, ενώ έγινε πιο γνωστός για τους… αλληλοδιορισμούς συγγενών που έκαναν μαζί με τους άλλους δύο ευρωβουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος.

«Ανεπιθύμητοι»

Η προηγούμενη απόπειρα αναβάθμισης της παρουσίας των χρυσαυγιτών στη Χίο, τον Νοέμβριο του 2016, με ομιλητές ξανά τον υπόδικο Λαγό αλλά και τον επίσης υπόδικο Ηλία Κασιδιάρη, είχε έρθει αντιμέτωπη με την άμεση αντιναζιστική κινητοποίηση και πορεία που «περικύκλωσε» το «Grecian Castle» όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση με ολιγομελές ακροατήριο – ενδεικτικό και το γεγονός ότι οι μόνες φωτογραφίες που βγήκαν έδειχναν τις πλάτες των παρευρισκόμενων.

Και αυτή η απόπειρα των χρυσαυγιτών να «αποβιβαστούν» στη Χίο χρησιμοποιεί ως θέμα το προσφυγικό – «λαθρομεταναστευτικό» στην ορολογία της, δείχνοντας πως η χρήση των λέξεων δεν είναι ποτέ αθώα -, επιδιώκοντας να προσελκύσει τοπικό ακροατήριο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα (υπαρκτά ή διογκωμένα) που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική εγκλωβισμού τόσων χιλιάδων ανθρώπων σε συνθήκες απάνθρωπες σαν αυτές της ΒΙΑΛ.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την απάντηση που πρέπει να δοθεί στη χρυσαυγίτικη πρόκληση, ενώ η δημοτική παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας ήδη κινητοποιήθηκε για έκδοση ψηφίσματος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χιακή Συμπολιτεία: Ανεπιθύμητοι οι επιτήδειοι λαγοί του ναζισμού

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία τονίζει πως θεωρεί το γεγονός ύψιστη πρόκληση στα δημοκρατικά ήθη και θεωρούμε επίσης ότι ο Δήμος Χίου δεν μπορεί να μείνει απαθής. Ζητά  δε από το ΔΣ της Χίου να υιοθετήσει ψήφισμα με το οποίο θα καταδικάζεται η προκλητική εκδήλωση της ναζιστικής οργάνωσης, τα υπόδικα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης θα κηρυχθούν πρόσωπα ανεπιθύμητα στη Χίο, και θα τονίζεται πως «η Χίος της Εθνικής Αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία των επιγόνων του ναζισμού στον τόπο μας».

Η δημοτική παράταξη τονίζει ακόμα: «Όπως είναι γνωστό, με την πολιτική των μνημονίων διογκώθηκε εκρηκτικά ο αριθμός των ελλήνων πολιτών που υποφέρουν, ενώ με την προσχώρηση στο μνημόνιο και της παρούσας κυβέρνησης ένας κόσμος αναζητεί κάποια διέξοδο στα τυφλά.

»Η διέξοδος αυτή δεν βρίσκεται στο ναζισμό και το φασισμό, την ιδεολογία και την πολιτική που κατάστρεψε στο παρελθόν και τη δική μας χώρα.

»Η διέξοδος θα προκύψει μόνο από την μαζική δημοκρατική αντίσταση στις πολιτικές εκπτώχευσης των πολλών που τον εκθρέφουν. Γι αυτό και καλούμε τους φορείς και τους πολίτες της Χίου να μην μείνουν απαθείς στην ναζιστική πρόσκληση στο νησί μας».

Η δημοσίευση θα ενημερώνεται με τις σχετικές εξελίξεις

Άφησε σχόλιο