Ανεπιθύμητοι οι χρυσαυγίτες: Αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλ. Βουνακίου

0

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση καλεί το Αντιφασιστικό Μέτωπο Χίου, σήμερα στις 18:30 στην πλατεία Βουνακίου, καταδικάζοντας την επίσκεψη των υπόδικων χρυσαυγιτών που επιχειρούν να διασπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο

 

Κορυφώνοντας την κινητοποίηση που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες, με ενημερωτική εκστρατεία, αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια, απέναντι στην επίσκεψη των υπόδικων χρυσαυγιτών στη Χίο σήμερα Τετάρτη 31/1 (διαβάστε αναλυτικά ποιοι είναι τα «στελέχη» της Χρυσής Αυγής, Λαγός και Επιτήδειος, που φτάνουν σήμερα στο νησί), οι συλλογικότητες και τα άτομα που συμμετέχουν στο Αντιφασιστικό Μέτωπο Χίου καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6.30 το απόγευμα στην πλ. Βουνακίου.

«Οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι στη Χίο»

Στο σχετικό κάλεσμα, που έχει τον τίτλο «Οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι στη Χίο» τονίζεται:

«Η Χίος μας χωρά όλους, όχι όμως τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που έρχονται να ρίξουν το δηλητήριο τους στο νησί αξιοποιώντας την παρατεταμένη ατιμωρησία τους.

Οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των μνημονίων που παράγουν μαζική φτώχεια και οι εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που εγκλωβίζουν χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά, δεν θα πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι για να ριζώσει στο νησί ο φασισμός και η μισαλλοδοξία.

Όλοι και όλες στην πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 31 Γενάρη στις 18:30.

Ο φασισμός νικιέται ενωτικά και δημοκρατικά, ο φασισμός νικιέται στο δρόμο και στην καθημερινή ζωή.»

Υπενθυμίζεται πως μετά από πρόταση της Χιακής Συμπολιτείας, την επίσκεψη των νεοναζιστών καταδίκασε με ψήφισμά του και το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου, ενώ ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν πολλές συλλογικότητες και φορείς του νησιού.

Ενδεικτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Αλληλέγγυοι Χίου, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου «ΛΑΘΡΑ;» και η Χιακή Συμπολιτεία, επισημαίνουν ότι στην επικείμενη εκδήλωση των Χρυσαυγιτών στο ξενοδοχείο Golden Sand, «οι υπόδικοι ναζί θα προσπαθήσουν να παρουσιάσου την λογική του μίσους και της εξόντωσης των αδύναμων σαν αυτονόητη και θεμιτή λύση», και προσθέτουν:

«Πρέπει με όλους τους τρόπους να διακηρύξουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι, και η επιδρομή τους, εφόσον πραγματοποιηθεί, είναι ηθικό πρόβλημα για το νησί.(…) Δικαιολογίες του τύπου «είναι κόμμα στη Βουλή» δεν ευσταθούν. Είναι γνωστό όχι μόνο στο πανελλήνιο αλλά και πανευρωπαϊκά ότι πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία που τρομοκρατεί, οργανώνει δολοφονίες και εξυπηρετεί τα πιο βρώμικα συμφέροντα της εξουσίας του χρήματος.

Όλοι μαζί με κοινό μέτωπο απέναντι στους ναζί δολοφόνους που μολύνουν την κοινωνία και τη δημοκρατία!»

Αντίδραση για τη φιλοξενία των χρυσαυγιτών στο ξενοδοχείο

Να σημειωθεί ότι θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκωθεί στα social media και για την επιλογή του ξενοδοχείου Golden Sand, ιδιοκτησίας ομίλου Φεγγουδάκη, να φιλοξενήσει την «πολιτική εκδήλωση» των χρυσαυγιτών. Σε ξενοδοχείο του ίδιου ομίλου, είχε φιλοξενηθεί και η προηγούμενη εκδήλωση του νεοναζιστικού μορφώματος.

Ενδεικτικά για την υπόθεση του #GoldenDawnHotel, μπορείτε να διαβάσετε στο blog του ypopto mousi.

Άφησε σχόλιο